• Scholieren maken enthousiast kennis met bouw, techniek en logistiek tijdens verrassend leerzaam Moerdijk
  • Scholieren maken enthousiast kennis met bouw, techniek en logistiek tijdens verrassend leerzaam Moerdijk
  • Scholieren maken enthousiast kennis met bouw, techniek en logistiek tijdens verrassend leerzaam Moerdijk

Scholieren maken enthousiast kennis met bouw, techniek en logistiek tijdens verrassend leerzaam Moerdijk

Geplaatst: 24-4-2023 op de site van de gemeente Moerdijk.
Elk jaar verzorgen diverse bedrijven op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk een interessant programma voor scholieren van kader/Mavo-2 van het Markland College. Het doel van dit project, genaamd Verrassend Leerzaam, is om jongeren te interesseren voor bouw, techniek en logistiek.

Afgelopen dinsdag kregen de leerlingen op school een gastles van Meemakerz 'Bouw mee aan de wereld van morgen' met een quiz met alle 'weetjes' over Port of Moerdijk / Haven- en Industriegebied Moerdijk. Op donderdag 20 april hebben we een bedrijvenbezoek gebracht aan TMS Industrial Services, Inter-Sprint en Matrix Fitness waar de leerlingen de fitnessapparaten hebben getest. Ook bestond het programma uit een rondrit op een containerterminal in bedrijf waar zeeschepen hun goederen laden en lossen in de haven. Erg indrukwekkend. Het waren twee geslaagde dagen waar we veel hebben gezien en geleerd. We hebben genoten van het enthousiasme van de jongeren!

Verrassend Leerzaam is een samenwerking van Port of Moerdijk, Markland Zevenbergen en gemeente Moerdijk.

Dag 2 van de lob-activiteit Verrassend leerzaam Moerdijk 2023. Een lob-activiteit voor klas 2 kader/mavo van het Markland Zevenbergen (Stichting Markland College). Deze lob-activiteit is verspreid over 2 dagen. Op dinsdagochtend 18 april 2023 zijn er gastlessen op school en op donderdag 20 april 2023 brengen we een bezoek aan industriegebied Moerdijk (Port of Moerdijk). De bussen worden geregeld door gemeente Moerdijk.
Het programma bestond uit een ritje over een containerterminal (Combined Cargo Terminals B.V.). Zeeschepen die hun containers laden en lossen in de haven, bulkgoederen...... erg indrukwekkend!
We hebben ook een bezoek gebracht aan de volgende bedrijven: TMS Industrial Services, Inter-Sprint en Johnson Health Tech. Co., Ltd. (Matrix Fitness). Veel gezien, veel geleerd en daarnaast ook nog even mogen trainen op de fitnessapparatuur. Wij waren vandaag het testteam.

De lob-activiteit is een samenwerking tussen het Markland Zevenbergen, Gemeente Moerdijk en Port of Moerdijk. Voor herhaling vatbaar! Volgend schooljaar zetten we deze activiteit weer op de agenda.
Met dank aan: Joost van de Wiel, Remco Heus, Annette van Ketel, Vos Taxi en Touringcars.