• Onderzoek en Ontwerpen op het Technasium

Onderzoek en Ontwerpen op het Technasium

Het Technasium op het Markland Zevenbergen is een onderwijsstroom voor vwo- en havoleerlingen. Centraal binnen het Technasium staat het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) waarin ook examen wordt gedaan. Voor een technasiumopdracht gaat de leerling in teamverband onderzoeken en ontwerpen en presenteert tot slot zijn/haar ontwerp aan onder andere de opdrachtgever. Het aantal opdrachten neemt gedurende de leerjaren wat betreft aantal af, de moeilijkheidsgraad en eisen nemen toe. In het examenjaar havo 5 en vwo 6 wordt aan één opdracht gewerkt: de meesterproef.

Donderdag 13 april 2023 vindt in de Moerdijkzaal in het gemeentehuis van de gemeente Moerdijk de presentatie van de meesterproef plaats: 10 groepen leerlingen van het havo en vwo laten kort zien en horen voor welke opdrachtgever zij welk onderzoek hebben gedaan en welke oplossingen voor de vraag c.q. vragen zijn bedacht.

Tijdens de presentatiemiddag wordt de beste meesterproef bekroond met de Markland Technasium Award 2023. Ook de opdrachtgever van de winnende groep leerlingen krijgt deze middag een award.