• Mysteries oplossen tijdens de proefles taal

Mysteries oplossen tijdens de proefles taal

Op 2 november vond naast ondernemerschap ook de proefles voor de talentroute 'taal' plaats. Samen met mevrouw Van den Berg maakten de leerlingen kennis met de Franse taal. Ze leerden tellen tot 20 met behulp van een aanstekelijk deuntje, tevens bekend TikTok-filmpje.

Uit enthousiasme begon een aantal leerlingen mee te zingen en uiteindelijk deden alle leerlingen en de begeleidende docenten lekker mee. Om sommige uitspraken moesten kinderen nogal lachen (huit = wiet).
Daarna gingen de leerlingen door naar het Engels. Ook hier werd eerst een introductie gedaan. Wie is er al ooit in Engeland geweest? Uiteraard kwamen ook hier de bekende plekken en plaatsen voorbij. Dat het met het Engels van de kinderen wel goed zat, dat werd ook al vrij snel duidelijk. Elke leerling kon zijn/haar hand opsteken bij de vraag wie er al Engels op de basisschool had. Meneer Van Moorsel had de groep omgeturnd tot detectives. De kinderen moesten een moordzaak rondom Romeo en Julia oplossen.

Door middel van het voltooien van opdrachten, kregen leerlingen een hint te zien. De leerlingen kregen een uur de tijd om het mysterie op te lossen. Uiteindelijk was er 1 groepje dat erin slaagde om binnen het uur het mysterie op te lossen. Het bleek zo te zijn dat Romeo en Julia vissen in een kom waren die is omgestoten door een kat die via het raam naar binnen was gekropen. Een mooie middag werd afgesloten met een heerlijk appeltje voor de dorst. En zo konden de kinderen weer richting huis en keren ze volgende week met een goed gevoel terug op het Markland College Zevenbergen voor een proefles waarin de talen Spaans en Nederlands worden geïntroduceerd!