• Energiek Empuriabrava

Energiek Empuriabrava

Yes! 16 oktober mochten we eindelijk weer op meerdaagse reis naar het mooie Empuriabrava voor een afwisselende reis van sport, natuur en cultuur. Lees hieronder het hele verslag.

Zowel de heen- als de terugreis duurde iets langer dan verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat was het een fantastische week! .

Het was een bomvol programma, waarbij er op het strand o.a. de volgende activiteiten werden gedaan: stand-up paddle, XL-paddle, skimboarden, windsurfen, kajakken en verschillen beachgames, zoals beachvolleybal, voetbal en archery tag. Uiteraard mocht er ook worden gezwommen en hadden we zelfs het geluk van wat zonnestralen te mogen genieten. Naast de strandactiviteiten hebben we ook met kleine bootjes Empuriabrava vanaf het water ontdekt. Wat een indrukwekkende huizen zie je dan.

Halverwege de week hadden we een culturele break en zijn we met de bus naar Barcelona gereden. Na enkele stops bij wat highlights mochten de leerlingen (en dus ook de docenten) wat vrije tijd doorbrengen in het centrum. Naast het strand en Barcelona hebben we ook nog wat van de bergen mogen zien. Dit deden we door een bergwandeling naar een mooi uitkijkpunt. Helaas bleek het zo bewolkt te zijn dat we weinig zagen, maar het was een leuke en avontuurlijke wandeling. Een van de activiteiten die toch wel als leukste werd ervaren was de watertrekking, waarbij we konden glijden vanaf een natuurlijke glijbaan en er, onder aanmoediging van elkaar, kon worden gesprongen vanaf rotsen. Met een kennismakingsspel, een spelletjes- en een quizavond waren ook de avonden niet saai. We hebben genoten en kijken alweer uit naar de volgende keer. Dank ook aan alle begeleiders!