• Een motiverend minicollege in Utrecht

Een motiverend minicollege in Utrecht

Ter gelegenheid van de Dag van de Duitse taal organiseerde de Universiteit Utrecht op 11 oktober een unieke bijeenkomst voor gemotiveerde en geïnteresseerde bovenbouwleerlingen uit heel Nederland.

Vijf enthousiaste leerlingen van het Markland College Zevenbergen zijn samen met enkele leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda naar Utrecht afgereisd om deel te nemen aan een aansprekend minicollege over het thema "Reisen" door dr. Barbara Mariacher en een korte rondleiding door de universiteit door prof. dr. Ewout van der Knaap.

Van Berlijn tot Wenen en van Goethe tot Marlene Dietrich: een reis dus door de Duitstalige landen, door de tijd en tussen stijlen en bovendien een fysieke reis naar en door Utrecht. De deelnemende leerlingen, Max (klas 5 vwo), Niels, Isa, Rens en Jesse (klas 6 vwo), vonden het unaniem een interessante dag, konden inhoudelijk goed meekomen en hebben bovendien kennis kunnen maken met de universiteit, het studentenleven en natuurlijk de opleiding Duitse Taal en Cultuur. Het hoge niveau en enthousiasme van de leerlingen viel ook in Utrecht op. Dat je als docent met zo'n fijne groep je vak kunt vieren, is echt een feest!