• Uitreiking cheque War Child

Uitreiking cheque War Child

Afgelopen maandag 11 juni was het dan zover. Al het ingezamelde geld voor ‘MCZ in actie voor Oekraïne’ is opgeteld. Na een maand van inzamelingsacties is het uiteindelijke bedrag uitgekomen op een mooie €2.000,-

Dit bedrag hebben we als school ingezameld door onder andere het inzamelen van petflessen en oud ijzer, een chocoladeverkoopactie en als afsluiter het brugklasschoolfeest. Vandaag kwam een afgevaardigde van War Child, mevrouw Vissers, de cheque in ontvangst nemen. Hierbij waren ook twee leerlingen aanwezig die erg hun best hadden gedaan met het verkopen van bonbons en hebben genoten van het brugklasfeest.

Mevrouw Vissers vertelde over hoe zij vanuit de organisatie samen met scholen vaker laagdrempelige inzamelingsacties opzet. Ze was dan ook zeer te spreken over op welke manier wij dat zelf hadden ondernomen. Ook over het opgehaalde bedrag was zij erg te spreken; bijna 21 Oekraïense kinderen kunnen een jaar lang geholpen worden met datgene wat wij ingezameld hebben! Hiervan waren onze leerlingen onder de indruk. Het gaat dan vooral om het trainen van trainers in Oekraïne, hoe zij kinderen met psychische klachten weer op de been kunnen krijgen. Een ervaring als deze kan namelijk vrij traumatisch zijn voor kinderen. Ook bieden zij andere voorzieningen in Oekraïne én in Nederland.

We hebben benadrukt dat onze leerlingen betrokken waren bij de actie, doordat ook op onze school kinderen uit Oekraïne onderwijs volgen. Zij vertelden met enkelen van hen in de klas gezeten te hebben en middels Google Translate gecommuniceerd te hebben. Ze hadden zelfs een overeenkomstige hobby in de sport volleybal. Mevrouw Vissers heeft enkele Oekraïense leerlingen van onze school gesproken. Hun verhaal maakte indruk op ons allemaal. Nadat zij hun verhaal hadden verteld, vertelde mevrouw Vissers hen hoe de organisatie om zou gaan met het ingezamelde geld en wat zij als organisatie voor kinderen in hun thuisland kan betekenen. Er leek wederzijds begrip te ontstaan, wat leidde tot een mooi fotomoment voor onze school.

Niet alleen de school, maar ook de omgeving en lokale ondernemers zijn betrokken geweest bij onze inzameling, waarvoor we nogmaals onze dank willen uiten. We hebben een mooi bedrag opgehaald dat goed terechtkomt. Wellicht leidt dit tot een mooi vervolg. Voor nu zijn we erg dankbaar met ieders hulp en inzet met de wetenschap dat dat de door de oorlog getroffen kinderen het door ons ingezamelde geld goed kunnen gebruiken.