• Beroepenervaringavond 8 juni

Beroepenervaringavond 8 juni

Afgelopen woensdag was de BEA. De zogenaamde Beroepen Ervaring Avond. Een lob-activiteit die elk jaar op de agenda staat en gelukkig nu weer fysiek georganiseerd kon worden. Deze avond werd georganiseerd door Curio Prinsentuin Oudenbosch en het Markland College Zevenbergen en het Markland College Oudenbosch.

Leerlingen uit klas 2 (afdeling vmbo B/K/GL/TL) konden zich inschrijven voor verschillende voorlichtingen en daarnaast konden ze zich ook inschrijven voor een zogenaamde speeddate.

Tijdens de voorlichtingen werd er informatie gegeven over de vervolgopleidingen (het mbo) en bij de speeddate konden de leerlingen praten met de beroepsbeoefenaars. Een perfecte combinatie. De beroepsoefenaars waren ouders/verzorgers van de verschillende leerlingen en contacten uit het netwerk. Deze hadden zich vooraf opgegeven en waren massaal aanwezig.

Een succesvolle avond! Op deze manier kunnen onze leerlingen al vroegtijdig kennis maken met de vervolgopleidingen en de verschillende beroepen. Hopelijk helpt het bij de oriƫntatie en de keuzes die er in de toekomst gemaakt moeten worden. Volgend schooljaar zetten we hem zeker weer op de agenda!