• Citymarketing "Zevenbergen op de kaart"

Citymarketing "Zevenbergen op de kaart"

Op 16 maart jl. vond de eindpresentatie plaats van de technasiumopdracht voor klas 3 van opdrachtgever citymarketing (“Zevenbergen op de kaart! Dat vraagt om een plan”).

Aan de hand van enquêtes onder bewoners van de gemeente Moerdijk hebben de leerlingen zich gebogen over de vraag hoe Zevenbergen er over 15 à 20 jaar uit zou kunnen zien. Op basis van in totaal zo’n 500 resultaten van vragenlijsten kregen de leerlingen een goed idee wat de wensen zijn van de Zevenbergse bevolking. Aan de hand van die wensen en eigen ideeën zijn maquettes, 3D-animaties en posters gemaakt en deze werden deze middag in marktvorm gepresenteerd aan genodigden.

Bij de opening van de middag werd het belang aangegeven van het betrekken van de jeugd in het plan van citymarketing, immers zij vormen hun eigen toekomst en kunnen daar hun mening en wensen in kenbaar maken. Om de groepen een goed podium te geven om hun idee te verkopen, was ervoor gekozen om steeds 1 klas in de aula te laten presenteren, de twee andere klassen kregen in het Technasiumlokaal een actieve opdracht voorgeschoteld. Na een half uur kreeg een andere klas de gelegenheid om in de aula aan de juryleden (onder andere de voorzitter van de ondernemersvereniging Zevenbergen, Lennard Zwaard en leden van het “citymarketing-team Zevenbergen”) hun idee te presenteren. Nadat de drie klassen hun prototypes, maquettes en ideeën gepresenteerd hadden, was het wachten op de uitslag.

Deze tijd werd onder andere gebruikt voor het uitdelen van Powerbanks aan de leerlingen, die beschikbaar waren gesteld door Phone House Zevenberen. De leerlingen waren er zichtbaar van onder de indruk.
De jury had besloten om drie prijswinnaars te benoemen, een voor de meest creatieve oplossing, een voor de meest originele en een voor het totaal. De producten van deze drie groepen worden vanaf 11 april aanstaande tentoongesteld in de aula van het gemeentehuis. Hieruit blijkt nogmaals het belang van het meedenken van leerlingen over de toekomst van Zevenbergen.

De prijs voor de originaliteit ging naar Ramatoulaye Bah, Sanna Dingemans, Pam van der Post en Senna Teuwsen uit 3 havo. De meest creatieve oplossing was bedacht door Sebas Bol, Daan Cancala, Tom van de Made en Bob Panman uit 3 vwo. De hoogste totaalscore was voor Milan van den Eijnden, Lynn Nagtzaam, Jari Nijhoff en Ties van Wetten. Ook deze leerlingen komen van 3 vwo. Al met al een geslaagde middag, waarbij de leerlingen zich van hun beste kant lieten zien. Van heel veel bezoekers kregen we als school mooie complimenten.