• Succesvolle aanmeldingen

Succesvolle aanmeldingen

Afgelopen week vonden de aanmeldingen plaats voor het nieuwe schooljaar. Nieuwe leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) wisten hun weg naar onze school goed te vinden!

Op dit moment hebben er zich al 225 nieuwe leerlingen aangemeld. Dat is (ruim) boven onze verwachting. Hoewel er afgelopen weekend nog open dagen waren in Breda, verwachten we niet al teveel leerlingen die – van die 225 – alsnog voor een school in Breda zullen gaan kiezen. Sterker nog, de kans bestaat dat het aantal van 225 nog toe kan nemen. We gaan dit zien. In ieder geval kan de toelatingscommissie met een hoop nieuwe leerlingen aan de slag. Het aantal van 225 leert ons dat het totaal leerlingenaantal van de school komend schooljaar zal gaan stijgen. Immers, we hebben minder eindexamenkandidaten dan de nieuwe hoeveelheid leerlingen. Bovendien zullen we ook dit schooljaar weer een externe instroom krijgen van verhuisleerlingen of leerlingen die van school willen switchen. En dan hebben we tevens nog te maken met leerlingen die intern door zullen gaan stromen van mavo 4 naar havo 4 en van havo 5 naar vwo 5.

De afdeling waar we een mooie stijging zien in het aantal leerlingen is de afdeling vwo. Er zijn maar liefst 38 leerlingen met een enkelvoudig advies vwo en 48 leerlingen met een advies havo-vwo. Onderstaand overzicht geeft het aantal aanmeldingen per afdeling:

Kader-mavo: 27
Mavo: 26
Mavo-havo: 52
Havo: 34
Havo-vwo: 48
Vwo: 38

Weer een prachtig resultaat voor onze school, waar we ontzettend blij mee en trots op zijn! Vandaar dat er vandaag taart klaar stond in de personeelskamer voor de collega’s! Succes moet gevierd worden….