• Digitale open dag enorm succes!
  • Digitale open dag enorm succes!
  • Digitale open dag enorm succes!
  • Digitale open dag enorm succes!

Digitale open dag enorm succes!

Wie ons een jaar geleden verteld zou hebben dat we op het punt stonden een volledig digitale open dag zouden gaan houden, zouden we met een bijzonder gefronste blik aangekeken hebben. Een open dag op afstand? Zonder bezoekende leerlingen en ouders? Vanuit huiskamers?

In deze periode kijken we echter nergens meer van op als het om het overbrengen gaat van informatie en leer- en toetsstof. Hieronder een terugblik op de afgelopen digitale open dag van vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2021.

Ook voor wat betreft het organiseren van een dergelijke grote activiteit hebben we laten zien dat we in staat zijn om wendbaar te acteren ten aanzien van de vraag en opdracht die ons voor liggen. We wachten op de persconferentie van aanstaande dinsdag om te kunnen bepalen of we nog proeflessen en meeloopdagen voor leerlingen groep 8 op het programma kunnen zetten of niet. We hopen op deze manier nog leerlingen groep 8 in ons schoolgebouw te kunnen halen.

In deze tijd is het voor een leerling groep 8 een lastige opgave om een nieuwe school te beleven doordat de school niet bezocht kan worden. Maar een virtuele open dag als deze is ook voor ons een nieuw fenomeen geweest. We hebben nagestreefd onze school op een digitale manier zodanig weg te zetten dat de leerling groep 8 toch in staat zou zijn de school te proeven, te zien, te horen en te voelen. We zijn, met in het totaal ongeveer 1100 (!) unieke bezoekers, trots op de wijze waarop we dat met zijn allen hebben gedaan. De aanvraag van het aantal goodiebags, met unieke producten van onze school, ligt op ongeveer 250. We hebben een digitale open dag neergezet vol mogelijkheden en sfeer!

Ons aanbod bestond uit filmpjes, foto’s, chatmogelijkheden, optredens van oud-leerling Thijmen de Koeijer en onze schoolband, interviews tijdens onze livestream, een kijkje in ons Marklab, rondneuzen in de school via Google Streetview, een quiz en allerlei achtergrondinformatie. Er was volop te beleven voor de bezoekende leerling.

Tijdens de interviews van de livestream is een goed beeld weggezet van onze school, zoals deze ervaren wordt door onszelf, leerlingen en ouders. Onze gastheer Stevie was messcherp in zijn vraagstellingen en legde op deze manier de organisatie en beleving van onze school prima bloot.

Nog benieuwd naar onze digitale open dag? Kijk snel op https://marklandzevenbergen.nl/