• Talentroutes

Talentroutes

Op onze school heb je de keuze uit vijf uitdagende talentroutes: ondernemerschap, cultuur, taal, technologie en sport. Naast vakken als Nederlands, Engels of wiskunde bieden we vakken aan die mogelijk passen bij je interesses. Dat zijn onze talentroutes.

Ondernemerschap
Wij zijn een officieel erkende VECON Business School. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om jouw talent voor economie en ondernemerschap te ontwikkelen. Je start een eigen bedrijf, waarmee je echt winst moet proberen te maken. Daarnaast kun je certificaten behalen voor marketing (NIMA), ondernemerschap en boekhouden.

Cultuur
In deze talentroute staan de vakken Art & Design en muziek centraal. Je leert creatief te denken, kunt meedoen aan de jaarlijkse schoolmusical of schoolband en maakt kennis met 2D- en 3D-vaardigheden. Ook leer je bij muziek te componeren en een instrument te bespelen. Binnen de talentroute neem je deel aan verschillende culturele activiteiten.

Talen
Heb je een talenknobbel? We bieden in deze talentroute vier verschillende talen aan: Anglia Engels, DELF Frans, Goethe Duits en DELE Spaans. Je kunt in alle talen examen doen, waarmee je een internationaal erkend certificaat kunt behalen. Érg handig voor als je later in het buitenland wilt gaan studeren of werken.

Technologie
Iedereen die start op onze school krijgt in het eerste jaar het vak Onderzoek & Ontwerpen of Technologie & Toepassing. Je werkt in teams aan technische opdrachten uit het bedrijfsleven of de overheid. Zo kun je kijken of een beroep in deze sector bij je past. Havo en vwo-leerlingen kunnen kiezen voor het Technasium. Mavoleerlingen kunnen deelnemen aan het Bèta Challenge programma.

Sport
Speciaal voor mavoleerlingen met een passie voor sport is er de Sportklas. Je krijgt les over diverse sporten. Je leert hoe je moet coachen, activiteiten organiseren en lesgeven. Ook word je je meer bewust van het menselijk lichaam en een gezonde leefstijl. Je leert veel over jezelf; hoe ga je om met winst en verlies, hoe verleg je je grenzen? Er zijn ook toffe excursies, zoals skiën of snowboarden en kitesurfen. De leerlingen van havo 4 kunnen kiezen voor het vak Bewegen, Sport en Maatschappij.