• Talent en leerroutes

Talent en leerroutes

Op onze school heb je de keuze uit vijf uitdagende leerroutes: ondernemerschap, cultuur, talen, technologie en sport.

Ondernemerschap
In deze leerroute ontwikkel je jouw talent voor economie en ondernemerschap. Je krijgt een goed beeld van het vervolg-onderwijs en toekomstige beroepen. Je start een eigen bedrijf, waarmee je echt winst moet proberen te maken. Daarnaast kun je certificaten behalen voor marketing (NIMA), ondernemerschap en boekhouden. Wij zijn een officieel erkende VECON Business School.

Cultuur
In deze leerroute staat het vak Art & Design centraal. Je leert creatief te denken, kunt meedoen aan de schoolmusical of schoolband, je maakt kennis met 2D- en 3D-vaardigheden en neemt deel aan verschillende buitenschoolse activiteiten, zoals excursies naar musea. Bovendien ontwikkel je hier je muzikale talent, leer je een instrument bespelen en zingen.

Talen
Heb je een talenknobbel? We bieden in deze leerroute vier verschillende talen aan: Anglia Engels, DELF Frans, Goethe Duits en DELE Spaans. Je kunt in alle talen examen doen, waarmee je een internationaal erkend certificaat kunt behalen. Érg handig voor als je later in het buitenland wilt gaan studeren of werken.

Technologie
Iedereen die start op onze school krijgt in het eerste jaar het vak Onderzoek & Ontwerpen of Technologie & Toepassing. Je maakt al vroeg kennis met sectoren, beroepen en vraagstukken binnen de techniek. Zo kun je later een goede keuze maken voor een verdere carrière in deze sector. Word jij architect of arts? Havo en vwo-leerlingen kunnen kiezen voor het Technasium. Mavoleerlingen kunnen deelnemen aan het Bèta Challenge programma.

Sport
Speciaal voor mavoleerlingen met een passie voor sport is er de sportklas. Je krijgt les over diverse sporten. Je leert hoe je moet coachen, activiteiten organiseren en lesgeven. Ook word je je meer bewust van het menselijk lichaam en een gezonde leefstijl. Je leert veel over jezelf; hoe ga je om met winst en verlies, hoe verleg je je grenzen? Er zijn ook toffe excursies, zoals skiën of snowboarden en kitesurfen. Voor de leerlingen havo en vwo wordt nu nagedacht over het opzetten van het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) in de bovenbouw van die afdelingen.