• Bereikbaarheid, leeromgeving en lestijden

Bereikbaarheid, leeromgeving en lestijden

Onze school is heel goed bereikbaar met de fiets, met de bus en met de trein. De fietspaden zijn veilig, verschillende bushaltes bevinden zich binnen drie minuten lopen en dat geldt eveneens voor het treinstation.

Kleinschaligheid
Het Markland College Zevenbergen straalt kleinschaligheid uit. Ondanks dat alle leerlingen (mavo, havo en vwo) door elkaar heen lopen, is de school overzichtelijk en kent een prettige sfeer. De school is onderverdeeld in drie verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich alle creatieve vakken en enkele zaakvakken. Op de eerste verdieping alle exacte vakken en op de tweede verdieping alle talen. Brugklassers hebben hun eigen fietsenstalling en iedereen heeft een digitaal kluisje dat met de telefoon te bedienen is.

Lestijden
De lessen beginnen om 8.30 uur en duren steeds 50 minuten. Na twee lesuren heeft de onderbouw een kwartier pauze en na drie lesuren is de bovenbouw aan de beurt. Ook de grote pauzes (35 minuten) zijn verdeeld over twee tijdvakken. Er is een grote pauze van 12.05 tot 12.40 uur en van 12.55 tot 13.30 uur. Zo heeft iedere leerling de rust en tijd om te lunchen.