• Vliegende vissen, dolfijnen en walvissen op de oceaan
  • Vliegende vissen, dolfijnen en walvissen op de oceaan
  • Vliegende vissen, dolfijnen en walvissen op de oceaan
  • Vliegende vissen, dolfijnen en walvissen op de oceaan

Vliegende vissen, dolfijnen en walvissen op de oceaan

Dat er op de oceaan veel dieren te zien zijn, hebben onze Masterskippers deze week aan den lijve ervaren. Tijdens de internships leren ze van alles over het varen op de oceaan. Lees hier het vijfde verslag van Hilde Toebak die meedoet aan Masterskip.

Ahoy allemaal, 

Hier weer een bericht vanaf de Wylde Swan ergens op de oceaan. 

Dinsdag 8/12 
Ik ben echt best moe vandaag, want ik heb maar 7 uur geslapen. Na zelfstudie met de lunch hadden we echt lekkere tonijnsalade en soep. Het is nu iedere dag lekker weer en we hebben dus op het voordek gegeten. Tijdens het eten hadden we wat golven en heb ik mijn soep laten vallen op het dek. Omdat de soep best vet was, is er nu een vlek door mij op het voordeck. Met HH had ik deck, wat inhoudt dat alles bovendeks netjes moet worden gemaakt. Ik heb de brandslang gedaan, waarna er zout water in mijn oog kwam en ook mijn kleren waren doorweekt. 

Daarna hadden we vrije tijd, maar eerst moest alle inventaris geteld worden, dus daar heb ik ook nog mee geholpen. Ik weet nu bijvoorbeeld dat we nog ongeveer 40 rollen Mariakoekjes hebben, maar ik denk eigenlijk nog wel meer. Het is trouwens vanaf Happy Hour verplicht geworden om alleen nog maar Engels te praten. We hadden gnocchi als avondeten en dat was best wel lekker. Na het avondeten moest ik afwassen. We gaan vandaag ongeveer 6 tot 7 knopen, wat een stuk langzamer is dan de vorige dagen. Na het avondeten heb ik gedoucht (per week mogen we 4 minuten in totaal douchen) en we hebben lampjes opgehangen in ''the Dark Hole" die we nu hebben geclaimd voor de Chapsel Squad. Daarna hebben we om kwart over negen een film gekeken op mijn laptop met de Chapsel Squad. 

Woensdag 9/12 
Vanochtendvroeg werden we gebeld door Omroep Brabant en ik mocht samen met Hedda het interview doen. Er is ook gefilmd. Er werden ook nog kinderen gebeld door Omroep Zeeland en Omroep Noord-Holland. We komen dus, als het goed is, op TV vanavond. Vandaag verder een rustige dag aan boord. We zijn nu midden op de oceaan. Helaas kunnen we (nog) geen mid-ocean-swim doen, omdat de omstandigheden niet gunstig zijn. Het waait te hard en de boot zou dan te snel vertrekken en het is hier zo diep dat een anker niet helpt…… Misschien dat we het later wel kunnen doen. 

Donderdag 10/12
Vandaag zijn er heel veel vliegende vissen, ook al heb ik er zelf nog geen zien vliegen (Hilde uit de toekomst wel) . Er is er ook een op het deck beland en die gaan we ontleden. In de vrije tijd heb ik lekker in de zon gelegen en in de aft hold gezeten. Na de twee uurtjes vrije tijd begonnen de internships van 16.00 tot 18.00 uur. Vandaag had ik een stage bij de bosun (dit is de bootsman en heeft de leiding over alle matrozen). Ik heb geleerd hoe je moet splicen en het anker moet ophalen. In de avond hebben we een activiteit van Lotte gedaan, genaamd ‘over de streep’, waarbij er telkens een stelling werd voorgelezen, en als dat voor jou waar was, stapte je over een streep. Ook was ik de eerste die een walvis zag vandaag. 

Vrijdag 11/12
Vandaag is het Lazy Day en het is extra speciaal, want we krijgen ontbijt op bed! Na het ontbijt was er een yogales van Lotte, en daar heb ik aan mee gedaan. Om tien uur hadden we cupcakes om de verjaardag van Floris, die vorige week jarig was, nog eens te vieren. 

De zee is erg rustig en het is lekker warm buiten. Vanaf de ochtend kan je al met korte broek lopen. Ik heb veel dieren gezien vandaag: walvissen, dolfijnen en vliegende vissen. Er hangt ook een vislijn achter de boot, maar we hebben nog niets gevangen. Het heeft vandaag wel een tijdje geregend, maar het is alsnog warm. Met HH had ik deck en het regende toen net heel hard, dus hoefden we de slang niet uit te rollen om het deck nat te maken. Ik had als taak om de algen van het deck te schrobben. Ook hebben 2 mensen gedoucht in de regen en ik was ook helemaal doorweekt. 

Na Happy Hour heb ik in bed een film gekeken met Sanne, Meia, Floris, Sjoerd en Julius, tot 16.00 uur, want toen hadden we de stages. Ik had weer stage bij de bosun, en ik heb de monkeyfist geleerd en dat is een hele moeilijke knoop. Als jullie hem eens willen proberen, doet dat dan maar eens! Ik voeg een beschrijving bij. 

Groetjes van Hilde en tot de volgende Sailmail maar weer.