• Sinterklaas op de Wylde Swan

Sinterklaas op de Wylde Swan

In de afgelopen week zijn de internships aan boord gestart, maar ook werd er ook uitgebreid Sinterklaas gevierd met cadeautjes. Lees hier het vierde verslag van Hilde Toebak die via Masterskip een wereldreis maakt.

Ahoy, 

Terwijl ik dit type, ben ik bijna op het midden van de oceaan. We varen nu met de passaatwinden mee. 

Woensdag 2-12
Vandaag was een leuke dag en ik was bijna niet meer zeeziek. Toen ik het afval in de anchor locker (dit is een ruimte onder het dek, vooraan op het schip waar ook het anker in is opgeborgen) moest doen, heb ik gezellig op het kasteel gezeten met Vincent (mijn mentor) en Carlijn. Na HH heb ik gekletst met mijn groepje, we hebben ons nu de 'chapsel squad' genoemd…. Maar misschien moeten we nog een betere naam bedenken ; ) Ook ben ik nog in het jib-net gegaan (dit is het net helemaal vooraan bij de boegspriet, dit net onder de jib-zeilen ligt, vandaar de naam) Dat was erg gezellig, alleen toen wij er net in zaten, ging de bel en moesten we er weer uitklimmen, omdat we gingen eten. We hebben wel superlekker eten op met een hele mooie zonsondergang. En ook nog leuk nieuws is dat de wachten voor vandaag vervallen, omdat we een film gaan kijken en iedereen heeft mijn eten gestolen. Ik heb: “Hoe duur is de suiker” gekeken en toen het donker was heb ik zeevonk gezien op het achterdek. Voor wie niet weet wat dit is, het is echt geweldig! Het zijn kleine eencellige waterdiertjes die het water een blauwe lichtgevende gloed geven, ZO MOOI!! ! Ik heb ook nog geleerd hoe je moet brassen en dat vond ik erg leuk, dit is de zeilen aanhalen, zodat ze langsscheeps komen te staan. Je mag die termen best wel even nazoeken hoor... Daarna heb ik me verstopt in de bar en daar gekletst, waarna ik nog in de douche verder heb gekletst. Het was erg leuk en ik heb dus geen wacht gehad. 

Donderdag 3-12
Het waait heel hard vandaag. Alles waait weg of wordt weggespoeld, want we gaan ook nog eens super schuin. De pan soep is inmiddels ook van de trap gevallen, er is een bak bonen gevallen en ook zijn alle borden en bakjes van de trap gevallen. Sanne is gevallen, Maud is gevallen en de humus is samen met Maud gevallen…Terwijl ik dit schrijf valt er ook een beker van de trap, haha dus dat is wel grappig. Na HH was er wat vrije tijd, en toen hebben we met zijn alle gedichten geschreven in de main hold en daarna hebben we geleerd van Tjerk hoe je overstag moet gaan. Het avondeten was erg lekker, maar er kwam een grote golf, dus alles viel weer en mijn augurk belandde op het bord van Sanne. Toen gingen we ineens superschuin, Hedda moest ons allemaal tegenhouden, omdat we anders van de bank schoven, en dit gebeurde net op het moment dat Emil uitleg aan het geven was over hoe ze het topzeil hebben gehesen en dat het daardoor veel minder wiebelde! Ik ben vandaag ook goed geraakt door een golf en hierdoor werd mijn schoen nat. Vervolgens kwam er ook nog een volle emmer tegen me aan, dus toen was ook mijn andere schoen nat!  Nu ga ik wacht doen en ik heb mijn natte schoen gezet voor Sinterklaas.

Vrijdag 4-12
Ik werd wakker van het brandalarm. Ik pakte een jas en ging snel naar buiten, maar het was de waterstofzuiger.  Die was gewoon aan het roken (vast doordat deze te veel gebruikt is…)  Het is lazy day en bij het middageten zat ik op het maindeck op de droogpakken kist. Het is daar echt altijd supergezellig en het is ook een hele goede plek want je wordt er niet nat door de golven. Ik had natuurlijk ook nog mijn schoen gezet, en jawel, in de ochtend zaten er pepernoten in! Na HH kwam Sinterklaas ook nog langs. We gingen eerst onze gedichten voorlezen. Daarna hebben we een cadeautjes-ruil-spel gespeeld (we hadden allemaal al een cadeau meegenomen uit Nederland in onze bagage) en uiteindelijk heb ik wel een leuk cadeau gekregen. Ik heb Jenga en ik ga er iedereen zijn naam op laten schrijven. Ook kregen we lekkere koekjes, maar ze waren wel iets te lang gebakken. Sake en Ties hadden gekookt. We aten pasta carbonara, maar het was een beetje vreemd. Na het avondeten ging ik met Sanne en Meia op de bar kletsen en ik ben er best wel vaak afgevallen, want het is wel een beetje glad. 

Zaterdag 5-12
Vandaag beginnen we met de internships. We hebben ook voedsel geruild, dus nu hebben we taaitaai voor de chapsel squad. Met lunch moest ik alles klaarzetten en we aten knakworstjes en paprika-soep en ik heb zelfs een stukje brood op. We hebben gezellig buiten gegeten en gekletst met de chapsel squad. Ik ben trouwens al een tijdje niet meer zeeziek. Ik zit voor mijn eerste internship bij Nik, de 2nd mate. We hebben uitleg gehad over alle veiligheid aan boord. Wat ook grappig was, op het moment dat we in de navigation room zaten, is dat de stroom uitviel door Jesse. Toen konden we mooi zien dat de noodbatterij en de generator aangingen. Ik heb na het eten ook nog een gezellig theekransje gehad en op het dek gelegen. Toen kwam er echt een golf van 3 meter boven de hekjes en die kwam over de rand heen. Toen stond er daarna een laag van 20 centimeter water op het dek, dus nu zijn al mijn schoenen doorweekt en ook mijn broek. 

Zondag 6-12
Ik heb vandaag appelflappen gemaakt. En ik heb met de internship bij 1st mate stage, dit keer bij Francisco. Hij heeft vooral veel verteld over de charts en de nav room. Het was trouwens echt heel warm vandaag, want ik kon gewoon een korte broek met T-shirt aan het gaat vanaf nu steeds warmer worden. Met de wacht heb ik zelf gestuurd. 

Ik mag op woensdag 9-12 ook op Omroep Brabant om half elf ongeveer. Dus allemaal kijken of luisteren!

Tot de volgende Sailmail!