• Vertrokken vanaf Porto met de Wylde Swan
  • Vertrokken vanaf Porto met de Wylde Swan
  • Vertrokken vanaf Porto met de Wylde Swan
  • Vertrokken vanaf Porto met de Wylde Swan

Vertrokken vanaf Porto met de Wylde Swan

Eindelijk is het zo ver! Hilde is vertrokken met de Wylde Swan vanaf de kust voor Porto. Lees hier meer over in haar eerste sailmail en haar avonturen tijdens Masterskip.

Ahoy! Ik ben vertrokken met de Wylde Swan, en ik schrijf deze eerste sailmail vanaf de kust voor Porto. Jullie weten waarschijnlijk beter waar ik ben dan ikzelf😉

Vrijdag 13 november

Om 05.00 uur in de ochtend uit bed en ben ik vroeg vertrokken naar Schiphol. Daar moesten we om 07:15 uur verzamelen. Na het afscheidnemen en wachten bij de gate gingen we aan boord van het vliegtuig. Het was een klein vliegtuigje van 2 stoelen, tussenpad en weer 2 stoelen. Het was erg gezellig in het vliegtuig want voor, achter en naast mij zaten trainees. Toen we aankwamen zijn we met de bus naar de boot gereden. Ik heb na de lunch al afgewassen en we hebben heel veel spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. We hebben lekkere nasi als avondeten gegeten in de pantry. Daarna ben ik vroeg naar bed gegaan. We blijven in de haven liggen vandaag.

Zaterdag 14 november
Ik ben best vroeg wakker geworden, maar sliep wel lekker. We hebben havermout op en zelfstudie gedaan. Ook was er iemand jarig, dus kregen we brownies. We hebben ook een abandon ship drill gedaan en ik zit in liferaft nummer 1. Er zijn er vier, en er is plaats voor 100 pers. En we vullen nog niet eens de helft van het raft, dus dat zit wel goed. Bij happy hour (dit is de grote-schoonmaaktijd) moest groepje geel het dek schrobben (dit is mijn groepje).Ik heb alles droog gemaakt, de slang opgerold en daarna moesten we de hele boot met een spons wassen om al het zoute water er af te halen. Om 17:00 gaan we de haven uit, de loods is aan boord en we staan allemaal op het maindeck. Ik heb al een zeil gehesen. Om 17.15 ben ik het dak opgeklommen om alle touwen van het zeil af te halen. En het was al donker, dus je zag de lichtjes langs de kust. Toen werden er wel wat mensen zeeziek en ik ook, maar ik heb al wel dolfijnen gezien in de avond. Je zag ze alleen niet heel erg goed. Ik ben weer vroeg gaan slapen, en ik ben niet naar mijn wacht gegaan.

Zondag 15 november
Ik was vandaag best zeeziek, dus heb veel op bed gelegen. Er zijn er meer die zeeziek zijn……Ik heb vandaag ook sail-training gehad over alle zeilen en ik heb weer een zeil gehesen.

Maandag 16 november
Vanochtend werd ik wakker van het geluid van een stapel borden die van de trap af viel en in de ochtend moest ik eigenlijk het ontbijt klaarzetten maar Liane had alles al klaargezet. En bij het ontbijt viel een bak beschuit, dus dat moest ik opruimen. Na het ontbijt moesten we weer zelfstudie doen. In de middag heb ik de interior schoongemaakt en gestofzuigd. Ik heb vandaag ook gezwommen in de zee en school gedaan. Het water was 9 meter diep en het was best koud, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Er zaten ook kwallen die een beetje op een bloemkool lijken, maar er zitten er niet heel veel. Met wacht heb ik geleerd om de positie te bepalen met het kompas en de gps. En ik ga nog veel meer leren. We liggen nu voor de kust net voorbij Peniche, een mooie kust met rotsen. Het is ook best lekker weer en de zon schijnt. Maar de wind staat niet goed, dus daarom liggen we uit de wind voor de haven te wachten op goede wind (nog een leuke site: windfinder. hierop zie je mooi de windstromingen heel belangrijk voor een zeilboot!)

Doei allemaal tot de volgende sailmail!

Groetjes Hilde

Wil je meer weten over Masterskip. Klik dan hier