• DELE (Spaans)

DELE (Spaans)

Al onze brugklasleerlingen, mavo 3, havo 4 en vwo 4 kunnen Spaans volgen. De DELE diploma's (DELE staat voor Diploma de EspaƱol como Lengua Extranjero) zijn officiƫle diploma's met een internationaal karakter die de kennis en beheersing van de Spaanse taal bewijzen en die namens het Spaanse Ministerie van Onderwijs door het Instituto Cervantes worden toegekend.

Deze diploma's worden wereldwijd erkend door particuliere ondernemingen, de kamers van koophandel en door zowel particuliere als openbare instellingen.

Als je wilt gaan werken of studeren in een omgeving waar Spaans wordt gesproken is dit diploma van hoge internationale waarde. Tevens is het een waardevolle afsluiting van je lessen Spaans. De examens worden afgenomen op het Instituto Cervantes in Utrecht.

Indien aan het einde van het eerste jaar het beginnersniveau behaald wordt, kan deelgenomen worden aan het examen niveau A1. De aanmelding geschiedt in overleg met de docente Spaans. Mocht je het niveau niet behalen om examen te doen, ontvang je wel een plusdocument waarin vermeld staat dat je een schooljaar Spaans hebt gevolgd.